Ilonka Kamans

Ilonka Kamans

Ilonka Kamans is sinds 1995 advocaat. Zij is grondlegger van het kantoor. Mr. Kamans zit al vele jaren ambtshalve in de hennep. Vele coffeeshopexploitanten en horecaondernemers behoren tot haar clientèle. Zoals zij zichzelf beschrijft in een interview met NRC, weten cliënten wat zij aan mr. Kamans hebben. Zij is betrokken, wars van bullshit en eerlijk over de kansen in een zaak. Daarnaast behandelt mevrouw Kamans grote en complexe strafzaken, TBS zaken en alle strafzaken rondom de cannabis sativa plant.

Sinds haar beëdiging voert mr. Kamans een strijd tegen het hypocriete achterdeurbeleid bij coffeeshops. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de kentering in de jurisprudentie op dat vlak.

Mr. Kamans is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en trainer in de beroepsopleiding voor advocaten.

Mr. Kamans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

    • Strafrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mr. Kamans is werkzaam op de volgende rechtsgebieden:

  • strafrecht
  • bestuursrecht
  • jeugdrecht