Jos Herrewijnen

Jos Herrewijnen

Tijdens zijn studie rechten aan de Erasmus Universiteit raakte Jos Herrewijnen geïnteresseerd in de rechtsgebieden strafrecht en bestuursrecht en de verwevenheid tussen deze gebieden.  Hij rondde zijn studie dan ook af met een scriptie die ging over artikel 13 B Opiumwet. Dit artikel gaat over de bevoegdheid van de burgemeester om woningen of panden te sluiten wegens het aantreffen van drugs.

Tijdens zijn studie ging mr. Herrewijnen in 2006 bij Kamans en Heemskerk Advocaten werken. Sindsdien trekt hij samen met Ilonka Kamans ten strijde tegen de onrechtvaardige besluiten van de burgemeester, die vaak op grond van verkeerde redenen coffeeshops en horecagelegenheden sluit. Vanaf 2008 doet hij dit als advocaat.

Ondanks de moeilijke uitgangspositie van een burger in het bestuursrecht heeft mr. Herrewijnen door zijn creativiteit en vastberadenheid veel successen geboekt op het gebied van intrekkingen van vergunningen op basis van slecht levensgedrag dan wel de wet Bibob. Mr. Herrewijnen bezit een bijzondere expertise op het gebied van zaken die betrekking hebben op de afgifte van een Verklaring omtrent het Gedrag en het verkrijgen van beveiligingspassen.

Daarnaast heeft mr. Herrewijnen een grote praktijk op het gebied van strafrecht. Hij behandelt alle soorten strafzaken zoals hennepzaken, geweldsmisdrijven, TBS zaken, witwassen, diefstallen en inbraken. Mr. Herrewijnen zet steeds al zijn kwaliteiten voor u in om een zo goed mogelijk resultaat voor u te realiseren.

Mr. Herrewijnen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

    • Algemene praktijk: strafrecht
    • Strafrecht: jeugdstrafrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Werkzaam op de rechtsgebieden:

  • strafrecht
  • bestuursrecht
  • jeugdrecht