kosten

Kosten

Kamans en Heemskerk Advocaten behandelt zowel betalende zaken als zaken op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand.

Kamans en Heemskerk Advocaten werkt met duidelijke prijsafspraken. Veel cliënten willen graag van tevoren weten hoeveel geld een advocaat gaat kosten. Het is namelijk vervelend als men met veel hogere kosten wordt geconfronteerd dan aanvankelijk gedacht. Om dit te voorkomen komt de advocaat zoveel als mogelijk een vast totaalbedrag met u overeen. Dit wordt ook wel fixed fee genoemd. Dit hangt wel af van het type zaak. Soms is het namelijk bij een juridisch probleem moeilijk in te schatten hoeveel werk in een zaak gaat zitten.

Indien de zaak zich niet leent voor het afspreken van een fixed fee, werkt Kamans en Heemskerk Advocaten op basis van een uurtarief. Het tarief wordt bepaald door het aantal uren dat de advocaat aan uw zaak werkt te vermenigvuldigen met zijn uurtarief.

Daarnaast werken onze advocaten ook op basis van  door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Als uw inkomen dan wel vermogen onder een bepaalde grens ligt, betaalt de overheid een deel van uw advocaatkosten. Hoe groot dat deel is, hangt af van uw inkomen. Of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand, kunt u nagaan op www.rechtsbijstand.nl Indien u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, vraagt de advocaat namens u een toevoeging aan.